Olymp Logo
Sparebanken Møre Varig Brunvoll Istad

Om oss

Molde Olymp er klubben som tar ansvar for friidretten i Molde.  Med små ressurser har vi de siste årene bygd opp igjen et godt friidrettsmiljø, etter noen år der friidretten i Molde hadde liten aktivitet. Vi jobber nå aktivt med å utvikle friidrettstilbudet videre i Molde.

Molde Olymp har i 2022  105 medlemmer.

Klubben het tidligere IL Molde-Olymp, men et enstemmig årsmøte vedtok 16. jan 2012 navneendring til Molde Olymp

Viste oss fram i UM

Molde Olymp hadde initiativet og var drivkrafta bak norgesmesterskapet i friidrett for ungdom – UM 2010 i Molde, som gjennom samarbeid med andre lokale klubber resulterte i et meget vellykka mesterskap. UM ga Molde Olymp stor respekt og høy status innen friidrettsmiljøet i Norge og mesterskapet ble beskrevet som nærmest perfekt av Norges Friidrettsforbund. Dette var god Molde-reklame.

Bredde og topp

Klubben har store ambisjoner om å gjøre Molde til en synlig friidretts-by i Norge med stor satsing på breddetilbud, der alle kan utøve friidrett. Samtidig jobber vi målbevisst med god talentutvikling for å få fram de beste.

Vi kan som en liten klubb vise til svært gode resultater og har de siste årene fått fram mange talenter. Les her om våre unge friidrettsutøvere i en artikkel fra 2008 . Da var alt flere av dem helt i norgestoppen i friidrett innen sprint, mellomdistanse, lengde og halvmaraton. Vi har ei voksende ungdomsgruppe innen løping, kast og spyd.

Siste sesong er satsinga også innen slegge og diskos blitt svært god og vi har fått fram ei talentfull kastrgruppe under ledelse av Amund Vaagen.

Sprintklubb i norgestoppen

Spesielt er Molde Olymp blitt god på sprint og her gir vi mye av æren til klubbens hovedtrener innen løp, Anders Eide som tålmodig har trent dem gjennom ei årrekke.

Molde-Olymp hadde i 2010 Norges nest raskeste sprinter etter Jaysuma Ndure, Simon Rønsholm Sandvik  (20), som er fast på landslaget og får mye medieoppmerksomhet. Han er vintersesongen 2011/2012 profesjonell sprinter på Jamaica.

Sondre Nyvold Lid  (17) har slått til for fullt i 2011 og er nå en av Norges raskeste tenåringer og norsk ungdomsmester på
400 m og var best i landet av alle på 400 meter gjennom sesongen. Han har i 2011 representert Norge ved flere anledninger med flotte resultater.  Abeba Berhe Hailemariam fra Etiopia er klubbens store halvmaratonløper med mange terrengløpseiere de siste årene og klassevinner i Oslo Maraton.

Prioriterer barn og ungdom

Men det viktigste for oss er nå å bygge videre på de verdiene og det gode miljøet vi har skapt og gi barn og ungdom et stadig bedre
friidrettstilbud. Molde Olymp opplever stor pågang av friidrettsinteresserte barn og ungdom etter Ungdomsmesterskapet i Molde og vi tar snavr for å gi dem et tilbud og et godt miljø i klubben.

26 april 2023