Olymp Logo
Sparebanken Møre Varig Brunvoll Istad

Per Gunnar trente i Italia

Per Gunnar på friidrettsstadion i Lignano i Italia. Foto: Seppe Claessen

Sammen med kretstrener Magne Wullum og blant andre tidligere VM-deltaker Silje Fjørtoft, dro Per Gunnar Brødreskift på treningssamling til Lignano nordøst i Italia påsken 2012.

Molde Olymp bidro med finansiell støtte til treningssamlingen. Her er Per Gunnar sin rapport fra Italia-oppholdet.

Lignano er en ferieby ved Adriaterhavet, en time fra grensen til Slovenia. Stedet blir mye brukt til treningsleirer for forskjellige idretter og plassen blir hvert år benyttet som europabase av det jamaicanske sprintlandslaget. Om vinteren har byen bare omkring 10 000 innbyggere, mens om sommeren bor det ca. 300 000 personer i den lille feriebyen.

Treningsforholdene i området var upåklagelige. Vi hadde tilgang på løpebane to økter om dagen, i tillegg til at styrkerommet inne i «Ge tour village» stod klar til vår disposisjon. Svømmehall, basketballbaner og fotballbaner samt en lang strandlinje kunne også benyttes til trening eller aktivitet på fritiden.

Treningen bestod av to til tre økter om dagen hvorav en økt var styrke og en eller to av øktene var løping, fortrinnsvis en hard og en rolig. Det var høyt fokus på restitusjonstiltak, skadeforebygging og ernæring under oppholdet og nedising var fast rutine etter løpeøktene. Fridagen ble tilbrakt med shopping og sightseeing inne i Venezia etter en tidlig morgenjogg.

Mvh Per Gunnar Brødreskift

Per Gunnar - legg merke til Magne Wullum på krykkene i bakgrunnen. Foto: Seppe Claessen

Kommentarer

comments

Diskuter dette på facebook